Myllyn uudistunut lounas

Uudistunut lounas on täynnä lähiruokaa ja raikkaita salaatteja

Mylläreiden lounasbuffet uudistuu naistenpäivänä 8. maaliskuuta 2023.

Yhdysvalloissa syntynyt Montgomery Dahl on tehnyt pitkän uran fine dining -ravintoloissa eri puolilla Suomea. Kun hän aloitti Mylläreissä loppuvuonna 2022, Dahl ja Myllyn emäntä Hanna Tiitola pitivät ideapalaverin, jonka seurauksena he suunnittelivat lounaan uusiksi.

Dahl teki tutkimusta kolmen päivän ajan ja punnitsi jokaisen ravintolassa tarjolla olleen lounasruoan. Annoskoot herättivät keskustelua.

– Lounasbuffet on helposti kouluruokamaista, ja ruokahävikki on suurta. Halusin tehdä jotakin erilaista: kevyempää, aikuisten mieleen olevaa ruokaa. Meillä tiedät, mitä syöt, Dahl kertoo.

Uudistunut lounasbuffet tarjoillaan ensimmäisen kerran naistenpäivänä 8. maaliskuuta.

Rakkaudella alusta asti tehtyä ruokaa

Mylläreissä tehdään jatkossa kaikki käsin, lähialueen parhaista raaka-aineista. Houkuttelevat, runsaat ja raikkaat salaatit yhdistyvät maittaviin pääruokiin. Ravitsevan aterian päättää herkullinen pikkumakea kahvin tai teen kera.

Joka päivä lounaslistan kruununa on Dahlin kehittelemä feature salad – yksi erityinen ruokaisa salaatti. Sekoitetussa salaatissa on proteiinia, tuoreita yrttejä ja runsaasti makua.

– Tämän päivän asiakas kaipaa laatua, makuelämyksiä ja käsin tehtyä ruokaa ennemmin kuin pelkkää vatsan täyttöä, Tiitola sanoo.

Uudistuneella lounaalla on tarjolla yhä enemmän kasviksia ja keveyttä, paljon kanaa ja kalaa jalostetussa muodossa.

– Teemme kaiken itse. Dahl leipoo leivän alusta alkaen hapattamalla. Liha- ja kalamurekkeet tehdään keittiössämme eikä pöydästä löydy lainkaan puolivalmisteita, saati eineksiä, vaan rakkaudella jalostettua lähiruokaa, Tiitola sanoo.

Myöhemmin keväällä on suunnitelmissa ala carte -listan kehittäminen.